آیا قیمت دلار به 17 هزار تومان می رسد؟

تعریف سقف فروش نفت به میزان 1 میلیون بشکه در روز می تواند منجر به نرخ تسعیر دلار به عدد 17 هزار تومان شود.

به گزارش تحریریه، رهبر معظم انقلاب سقف فروش نفت را به میزان 1 میلیون بشکه در روز در نظر گرفته است که ۲۰۰ هزار میلیارد تومان درآمد مندرج در لایحه بودجه را محقق کند، اما این عدد زمانی تحقق پیدا می کند که نرخ تسعیر ارز ۱۷ هزار تومان باشد نه 11 هزار  500 تومان کنونی، و البته این امکان را هم فراهم می کند که مجلس ارز را تک‌نرخی کند.

ظاهرا بودجه نویسی خاص در دولت روحانی که حداکثر آزادی های ممکن را برای هزینه ها و درآمدها از مجلس دریافت می کرد با مخالفت مجلس یازدهم به مشکل برخورد کرده است. تاکید رهبر انقلاب مبنی بر سقف 1 میلیون بشکه برای فروش نفت عملا باعث می شود تا بلندپروازی های خاص دولت دوازدهم در سال آخر متوقف شده و بودجه ای مبتنی بر حقایق میدانی تصویب شود.

محسن زنگنه رییس کارگروه اصلاح ساختار بودجه مجلس معتقد است: در اینجا مهمتر از بودجه تبصره‌های آن است. دولت در تبصره‌ها پیش‌بینی کرده است که اگر این مبلغ از طریق فروش نفت حاصل نشد ارز را بالا و پایین می‌کند، نشد از صندق ملی برمی‎دارد، نشد اوراق چاپ می‌کند. یعنی دولت با این چیزی که تحت عنوان لایحه بودجه 1400 نوشته به دنبال این است که چک سفید امضا از مجلس بگیرد و دیگر کاری به کار مجلس نداشته باشد.

درحالیکه دولت تنها 5 ماه از سال 1400 را بر سر کار خواهد بود، اصرار بر ادامه این رویه و با شدتی بیش از هفت سال گذشته باعث شگفتی اقتصاددانان شده است. تاکید بر فروش 2 میلیون و 300 هزار بشکه نفت در روز محل تردید بود تا اینکه رهبر انقلاب تکلیف ماجرا را با شروطی مشخص، روشن کردند.

شروط تصریح شده به وسیله رهبری شامل: 

1. در صورت مازاد فروش بیش از یک میلیون بشکه، سهم صندوق از درآمده حاصله 38 درصد باشد. یعنی اگر بیشتر از یک میلیون بشکه در سال فروختید، همان 38 درصد را به صندوق توسعه ملی بدهید، اگر کمتر بود، 20 درصد واریز شود.

2. اگر مازاد بر یک میلیون بشکه بود، تسهیلاتی که از قبل از صندوق گرفتید برگرددو پرداخت شود.

3. کلیه مصارف سال 1399 از صندق توسعه ملی پرداخت شود.

4. برداشت از صندق توسعه ملی برای مصارف پیش‌بینی شده در بودجه 1400 مجاز نمی‎باشد.

به این معنی است که تمام شروط منوط به فروش بیش از یک میلیون بشکه نفت در سال بعد است. یعنی اینکه فروش 2 میلیون و 300 هزار بشکه در سال از نگاه رهبر انقلاب منتفی دانسته شده است و با تاکید بر فروش به میزان 1 میلیون بشکه در روز، نرخ تسعیر ارز به 17 هزار تومان می رسد و کاهش قیمت دلار که از ماه گذشه به آرامی آغاز شده است در عددی بین 18 تا 20 هزار تومان متوقف خواهد شد.

این اختلاف بین نرخ تسعیر و نرخ آزاد نیز می تواند به مدت از بین رفته و نرخ ارز کاملا تک نرخی شود. اگرچه نباید از بررسی احتمالاتی مانند افزایش قابل توجه در ورودی ارزی کشور به دلایل مختلف که بر نرخ ارز اثر خواهد شد، چشم پوشی کرد.

پایان/

۲۷ آذر ۱۳۹۹ - ۰۶:۵۶
کد خبر: 8050

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 1 =

    نظرات

    • نظرات منتشر شده: 2
    • نظرات در صف انتشار: 0
    • نظرات غیرقابل انتشار: 0
    • اردشیر عابدیان ریزی IR ۱۲:۱۲ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۷
      0 0
      دلار به پایین از از 17 هزارتومان هم خواهد رسید دیگه سیر دلار بزودی نزولی خواهد شد و ایران در سال های آینده تراز اقتصادی مثبت را تجربه خواهد کرد.
    • فیروز IR ۱۲:۴۵ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۷
      0 0
      امروزه قدرت اقدامات نرم یا همان تاکتیک های رسانه ای به بالاترین نقطه تاثیر گذاری در امور اجتماعی ، فرهنگی ، اقتصادی و... رسیده بنابر این نمی توان و نباید از آن غافل ماند تیتر سازان و سناریو نویسان در مقاطع مختلف زمانی قدرت باعث بروز تغییرات جزئی با اساسی در برخی امور می گردند یکی از این مصادیق قیمت سازی برای کالاها است لازم است عزیزان در تیتر و محتوایی که ارائه می دهند نهایت دقت را بنماید تا همیو با صاحبان ثروت و انسان های طماع نگردند